Mentális egészségfejlesztés a tokaji járásban

 

 

 

 

 

2018. június 27.

Tokaji Egészségfejlesztő Központ Nonprofit Kft.

 

 

Sajtóközlemény

Mentális egészségfejlesztés a tokaji járásban

 

A Tokaji Egészségfejlesztő Központ Nonprofit Kft. által működtetett Egészségfejlesztési Iroda feladatainak bővítése lelki egészségfejlesztő funkcióval

 

„Mentális egészségfejlesztés a tokaji járásban” címmel 40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Tokaji Egészségfejlesztő Központ Nonprofit Kft.

A támogatásból az egészségfejlesztési iroda által nyújtott szolgáltatások köre bővül a lakosok mentális egészségének megőrzése, fejlesztése érdekében.

A projekt célja az egyik legfontosabb alapvető emberi jog érvényesülésének segítése, a testi – lelki egészség legoptimálisabb elérése.

A tokaji egészségfejlesztési iroda 2013 júniusa óta végzi a tokaji járás lakosainak egészségfejlesztését, feladata a lakosok testi egészségének megőrzését szolgáló programok szervezése, lebonyolítása- mozgásprogramok szervezése, egészséges táplálkozásra ösztönzése.

2018. június 1-től az EFOP-1.8.20-17 pályázat keretében a járás lakosainak lelki egészségét is „fejleszti”, óvja az egészségfejlesztési iroda. A két éves futamidejű pályázat lehetőséget ad számos olyan program megvalósítására, melyek a mentális egészség megőrzését szolgálják.

A lakosok korra, nemre való tekintet nélkül vehetik igénybe a programokat a járás minden településéről.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.szakrendelo-tokaj.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Dolgos Judit, egészségfejlesztési irodavezető

Elérhetőség: efi@szakrendelo-tokaj.hu