Nordik Walking csoport kirándulás 2016

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

NORDIC WALKING CSOPORT KIRÁNDULÁS – 2016 MÁJUS 28.

A tokaji Egészségfejlesztési Iroda egy kirándulás lehetőségével jutalmazta meg a kitartó és Nordic walking csoport tagjait.

A nordic-osokkal május 28-i szombatra terveztünk egy zempléni körutat, melynek első állomása a felújított Füzéri vár volt.

Reggel 8 órakor gyülekeztünk  a hagyományos találka helyen, a parkolóban ahol már a 20 fős busz várt ránk.

Tarcalon, Mádon és Abaújszántón további tagokat vettünk fel. A tervezettől kicsit később érkeztünk a várhoz mivel nem számoltunk a tarcali útviszonyokkal.

Egészen a hegy tövéig buszoztunk, ahol kiépített parkoló várja a turistákat. Mindannyian jártunk már korábban ezen a festői helyen és emlékünkben a szép élmények mellett a nagyon meredek kaptatós út maradt meg. Segítségül természetesen a nordic botjainkat használtuk. Kisebb pihenőket tartva hamar felértünk a felvonóhidas kaputoronyhoz.

Az Alsóvárból először falépcsők, majd feljebb, évszázadok alatt kikopott sziklába vájt lépcsősoron kapaszkodtunk fel a Felsővárhoz, útközben egyre szebb kilátásban gyönyörködtünk. Most látszott a csapat erőnlétén, milyen sokat jelent a rendszeres mozgás, az állóképességünkre igazán büszkék lehetünk.

A várban megtekinthettük a kialakított várkonyha helyiségeit, melyeket korhűen rendeztek be. A palotaszárny tornácos folyosóiról benézhetünk a felújított termekbe, az ebédlőbe, a hálószobákba, a férfi és a női palotaszárnyba, ill. a kápolnába. Részletes ismertetőt kaptunk a vár egyik munkatársától, aki korhű jelmezben mesélt a vár történetéről.

Következő állomásunk a Füzérradványi Kastély volt, ahova sajnos nem jutottunk be zártkörű rendezvény miatt, ellenben a romantikus angolparkban megtekintettük a híres és népszerű Rákóczi platánt, melyet 1721-ben ültettek.

Kirándulásunk utolsó állomása a Smaragdvölgy volt. Ismeretlen volt számunkra ez a pihenőpark, de a honlapja alapján kellemes helynek ígérkezett. Ideális kirándulóhelyre bukkantunk. Ez a csendes, tiszta, gyönyörűen rendezett völgy tökéletesen alkalmas minden pihenni, túrázni, kikapcsolódni vágyónak. Bejártuk a tansövényt a közeli hegyen, sétáltunk a halastavak körül, pihentünk és felfrissültünk az étterem teraszán.

A természet a legjobb terápia. A feltöltődés egyik legjobb forrása a túrázás, kirándulás. A hegyen, völgyön, friss levegőn eltöltött idő megújulás a stresszes túlhajszolt szervezetünknek.

Kellemes nyárias időben, jó hangulatban telt el ez a szép nap, mindenki jól érezte magát.

Lecső Györgyi

Munkatársat keresünk
 TAKARÍTÓ

pozícióra

AMENNYIBEN

 • munkádra és önmagadra igényes,
 • precíz, megbízható,
 • önálló munkavégzésre alkalmas,
 • jó problémamegoldó vagy,

AKKOR VÁRUNK A CSAPATUNKBAN!

MI LENNE A FELADATOD?

 • A Tokaji Egészségfejlesztő Központ és a Védőnői szolgálat helységeinek takarítása,
 • az intézmény féléves nagytakarításainak elvégzése

MIT VÁRUNK AZ ÚJ MUNKATÁRSTÓL?

 • tudj önállóan és csapatban is dolgozni
 • munkád során ne okozzon problémát az esetleges hétvégi munkavégzés sem!

ELŐNYT JELENT SZÁMODRA

 • hasonló munkakörben szerzett legalább 1 éves tapasztalat
 • érettségivel, jogosítvánnyal és saját autóval rendelkezel

MUNKAVÉGZÉS HELYE, IDEJE

 • Tokaj, Bodrogkeresztúri út 52/A
 • Azonnal

FOGLALKOZTATÁS, BÉREZÉS

 • Heti 40 órás, határozatlan időre szóló munkaviszony, bérezés megállapodás szerint

Fényképes önéletrajzokat honlapunk kapcsolati oldalán „TAKARÍTÓ MUNKATÁRS” jeligére várjuk, melynek elérhetősége: https://szakrendelo-tokaj.hu/kapcsolat/