Nordic Walking

Bárki bármikor elkezdheti. Kis erőfeszítéssel hatásosabb mint a séta, kevésbé megterhelő mint a futás. Mérések igazolják, hogy az északi gyaloglás közben nemcsak a lábak, hanem a felsőtest is intenzíven bekapcsolódik a munkába, így testünk izmainak 90%-át mozgatjuk át. A gyalogláshoz képest 20-46%-kal több kalóriát égetünk el, így kiválóan alkalmas súlycsökkentéshez is. Kíméli az ízületet, mivel teljes testsúlyunk nem zuhan a láb ízületeire, mint futás közben. Ajánlott térdízületi problémákkal küszködők számára, sport és egyéb balesetek utáni rehabilitációra. A légzést segítő izmokat és szerveket folyamatosan munkára készteti. A gyalogláshoz képest a pulzusszám átlagosan 10-15%-kal magasabb, így javítja a szív-, és érrendszer teljesítményét , fokozza az egész test oxigénellátását. Kiegészítője lehet szívinfarktus utáni rehabilitációnak. A bothasználat javítja a testtartást és gyaloglás közben jókat lehet beszélgetni a sporttársakkal. Mentális egészséget is nyújt, mivel teljes figyelmet igényel a tanulásánál, így frissítő hatású az általában egy oldalúan terhelt elménkre. Csontritkulásnál is kifejezetten hatékony. Mindenhol művelhető sport, nem kell világgá menni, hogy élvezzük minden előnyét. Parkban, utcán, erdőben, folyóparton, mindenféle terepen az év minden szakában űzhető mozgásforma. Egyesíti a sportolást és a természetjárást.


 A Tokaji csapat a Tisza-parti parkolóból indul szerdánként  végig a töltésen. Már az első alkalommal nagy volt az érdeklődés, 13-an vállalkoztak arra, hogy elsajátítsák a megfelelő mozdulatokat. A csapat néhány tagja már korábban megismerkedett a technikával de szakembertől mindig lehet újat tanulni. Judit lelkesen irányít, figyeli  és koordinálja mindenki mozdulatát, helyes kéz- és testtartását. A résztvevők egyetlen férfi tagja igazi húzóerő: Irigylésre méltó energiájával és kitartásával mutat példát, hogy ez nem a nők sportja. A botokat az EFI biztosítja de a csapattagok már nemcsak a sportot érzik magukénak hanem saját eszközt is beszereztek. A rossz idő sem tántoríthatta el a tagokat, május 14-i edzés a viharos szélben is meg lett tartva, bár a helyi gimnázium tornaterme is várja a csapatot eső esetén, ahol kondicionáló torna helyettesítené a nordic walkingot. A résztvevők minden edzés után egyre jobban sajátítják el a mozdulatokat, a megfelelő ritmust ami nem is olyan egyszerű mint amilyennek gondolnánk. Az Egészségfejlesztő Iroda a kistérségben élők életmódváltásában hivatott, ez megvalósul a nordic walking tanfolyamon mivel nemcsak a tokajiak vesznek részt, hanem Tiszaladányról, Abaújszántóról és Tarcalról is érkeztek érdeklődők.

Munkatársat keresünk
 TAKARÍTÓ

pozícióra

AMENNYIBEN

 • munkádra és önmagadra igényes,
 • precíz, megbízható,
 • önálló munkavégzésre alkalmas,
 • jó problémamegoldó vagy,

AKKOR VÁRUNK A CSAPATUNKBAN!

MI LENNE A FELADATOD?

 • A Tokaji Egészségfejlesztő Központ és a Védőnői szolgálat helységeinek takarítása,
 • az intézmény féléves nagytakarításainak elvégzése

MIT VÁRUNK AZ ÚJ MUNKATÁRSTÓL?

 • tudj önállóan és csapatban is dolgozni
 • munkád során ne okozzon problémát az esetleges hétvégi munkavégzés sem!

ELŐNYT JELENT SZÁMODRA

 • hasonló munkakörben szerzett legalább 1 éves tapasztalat
 • érettségivel, jogosítvánnyal és saját autóval rendelkezel

MUNKAVÉGZÉS HELYE, IDEJE

 • Tokaj, Bodrogkeresztúri út 52/A
 • Azonnal

FOGLALKOZTATÁS, BÉREZÉS

 • Heti 40 órás, határozatlan időre szóló munkaviszony, bérezés megállapodás szerint

Fényképes önéletrajzokat honlapunk kapcsolati oldalán „TAKARÍTÓ MUNKATÁRS” jeligére várjuk, melynek elérhetősége: https://szakrendelo-tokaj.hu/kapcsolat/