Egészségfejlesztés és életmódváltás a tokaji kistérségben

A Tokaji Egészségfejlesztő Központ Nonprofit Kft. kiemelt figyelmet szentel a kistérség egészségi állapotának javítására.

Az Egészségfejlesztő Központ alapvető érdeke, hogy a kistérségbe befektetett tőke minél hatékonyabban térüljön meg és minél hosszabb időtartamra biztosítsa a lakosság egészségi állapotának javulását.

Az elnyert pályázat keretében Központunk létrehozza az Egészségfejlesztési Irodát, melynek elsődleges feladata a szív-érrendszeri, daganatos megbetegedések csökkentése, a korai és elkerülhető halálozást befolyásoló életmód elősegítése, a lakosság egészségi állapotának javítása.
2012. nyarán elkészítettük „Egészségfejlesztés és életmódváltás a tokaji kistérségben” című pályázatunkat, melyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra érdemesnek ítélt, így 100%-os hazai és uniós társtámogatással olyan 18 hónapig futó életmódpályázatot valósíthatunk meg 2013. június 1. – 2014. november 30.-a között, mely reményeink szerint jelentősen hozzájárul az egészséget jobban támogató környezet kialakításához, a célcsoport testi-, lelki jól-létének javításához.

A projekt részeként több program megvalósítására kerül sor.

A teljesség igénye nélkül:

keringési betegségek kockázatára irányuló szűrések; dohányzással kapcsolatos rövid intervenció; túlzott alkoholfogyasztással küzdők szűrése és rövid intervenció; krízishelyzetbe került emberek azonosítása; támogató szolgáltatásba irányítása; depresszió kezelése; testmozgást ösztönző programok bevezetése; könnyen elérhető szakszerű étrendi-, és mozgástanácsadás biztosítása; öngyilkosság-megelőzés; pszichiátriai kórállapotok korai azonosítása és kezelésbe irányítása, érzékszervi megbetegedésekre; szájüregi daganat és rák megelőző állapotokra; mozgásszervi betegségekre irányuló szűrések és kapcsolódó tanácsadás; drog prevenció; továbbá kistérségi egészségnapok Tokajban és Tarcalon.

Az elnyert támogatás 124 918 621 Ft.

A pályázat során készült sajtómegjelenéseket itt tekintheti meg:

Projektzáró sajtóközlemény